Burning away the crap!

Gepubliceerd op 5 september 2022 om 19:51

Vandaag is het einde van mijn 48ste levensjaar maar daarmee ook het begin van een nieuwe. Afgelopen jaar is er veel gebeurd, als ik zo terug kijk. Vooral op emotioneel vlak voelt het als een rollercoaster.

Ik ben vooral dit jaar in een jaar van transformatie terecht gekomen. En eigenlijk was dit al in het voorgaande jaar gaande, maar het afgelopen jaar is het geloof ik wel tot een hoogtepunt gekomen. En het is nog niet voorbij, dat voel ik heel sterk. Misschien zit ik zelfs nog 'maar' aan het begin van deze reis en heb ik nog enige hobbeltjes te gaan....

 

Ik weet in ieder geval dat ik vele inzichten heb mogen ontvangen over ingesleten patronen, overtuigingen die mij beperken en hoe ik daadwerkelijk over mijzelf denk. En dat is soms best shocking te noemen!

 

En als zo'n inzicht plots tot mij komt, ontketent dit vaak een emotionele uitbarsting. Gevoelens van diepe eenzaamheid, pijn en hartzeer passeren de revue die vervolgens door een huilbui van diepe uithalen en dikke tranen worden ontladen. Daarna volgt de rust en vrede in mij.

 

Het is niet altijd even duidelijk of er dan iets is opgelost of geheeld, maar ik weet wel dat er in elk geval een laagje is afgepeld. Af en toe voel ik ook dat het niet alleen een pijnstuk is van dit leven maar ook van een ander leven. En zelfs dat het niet zozeer van mij is maar dat het iets is van een generatie of generaties voor mij. En soms vervloek ik het dat ik ook nog eens 'andermans shit' kan gaan opruimen. Maar uiteindelijk begrijp ik wel dat mijn ziel voor dit pad heeft gekozen en dat het een onderdeel is van mijn levensopdracht. Zoals een goede vriend wel eens heeft gezegd: " Wij zijn de puinruimers en het beste wat je voor jezelf kunt doen, is om dit te accepteren. Hoe meer weerstand je biedt, hoe moeizamer de weg zal zijn."

 

En tuurlijk weet ik dat het op die manier werkt maar holy shit, wat is het soms zwaar!

Wat ik (ook) ontzettend bijzonder vind, is dat er allemaal mensen op jouw pad worden gezet die je min of meer helpen met jouw proces. Af en toe ontmoet je mensen die al heel bekend aanvoelen terwijl je ze nog maar net hebt ontmoet. Ik geloof sterk dat dit zielsverwanten zijn die uit dezelfde zielengroep komen als jij. Vaak is het ook zo dat je ze al in andere levens bent tegen gekomen, als vriend of als vijand. Ik heb zelfs wel eens dat ik in het voorbijgaan en alleen maar goedendag zeg, voel dat hij of zij een zielsverwant is. Ik hoef ze enkel in de ogen te kijken en ik weet genoeg.

 

En dan heb je ook nog van die ontmoetingen die mindblowing zijn en die ontzettend veel bij je in gang kunnen zetten. Een zielsverwant 2.0 zeg maar. Zo iemand die je letterlijk tot in het diepst van je ziel raakt, dat je gewoon het gevoel hebt ff de weg kwijt te zijn. En dat is niet altijd even prettig, zeker niet als diegene jou op diverse pijnpunten triggert (bewust of onbewust). Je wordt op slag in een proces 'gemept' waar je niet aan lijkt te kunnen ontkomen. Een 'You can run but you can't hide, baby!' gevoel. Alles wat nog verborgen is, wat nog in de schaduw leeft, wat je nog weigert te zien van jezelf wordt naar de oppervlakte gebracht. Het mag in het volle Licht worden gezet. Je mag jezelf onder ogen komen....slik.

 

De vraag is dan of je bereid bent dit te doen. Heb je het lef om er doorheen te gaan? Je hebt hierin altijd een keuze. En voor de duidelijkheid, er is geen goed of fout. Als je er nog niet klaar voor bent, laat je het aan je voorbijgaan. Dat is okay. De kans is echter wel aanwezig dat het te zijner tijd je pad weer gaat kruizen. Maar dan is het wellicht de juiste tijd voor jou om ermee aan de slag te gaan.

 

Wat uiteindelijk voor mijn gevoel het ultieme doel van dit hele gebeuren is, is Onvoorwaardelijke Liefde. Allereerst voor jezelf en vervolgens ook voor een ander. En weet dat een transformatieproces, hoe heftig ook, altijd een uiting van onvoorwaardelijke liefde is en dat je ALTIJD wordt begeleid en gedragen door je Ware Zelf, de spirituele wereld, het universum en moeder aarde. They got your back! Daar mag jij je bewust van zijn.

 

Ik weet dat het afgelopen jaar en waarschijnlijk de komende periode mijn tijd is om de 'koe bij de horens te pakken'. En ik weet, ik ben al aardig op de goede weg ;)

 

 

Mocht je het gevoel hebben in een soortgelijk proces te zitten en je hebt de behoefte om hierover van gedachten te wisselen, zodat je nieuwe inzichten kunt krijgen in jouw proces?

Maak dan een afspraak met me voor een consult.

Reactie plaatsen

Reacties

Francisca
2 jaar geleden

Hallo Nathalie .
Mooi mens .
Ga er voor het zal je goed doet .
Meschien komen er dan ook niuewe inzichten ?
Ik heb pas mijn moeder verloren en wil hypnosetherapie gaan doen .
Blessed Be Nathalie.
Vriendelijke groet Francisca .