Ik krijg regelmatig van mensen die bij mij in de praktijk komen de vraag, wanneer ik mij bewust werd van mijn spirituele gaven. Had ik ze als kind al?

Nee en ja ;)

Nee, omdat ik me niet kan herinneren dat ik als kind bijvoorbeeld overleden mensen, spirituele helpers en dergelijke heb gezien of gesproken.

Ja, omdat ik wel eens 's nachts bepaalde ervaringen heb gehad die werden bestempeld als nachtmerries. Maar als ik daar nu aan terug denk, zijn dat waarschijnlijk geen nachtmerries geweest maar uittredingen en uitstapjes naar andere dimensies. Ik ben van jongs af aan altijd al heel intuïtief geweest en voelde heel goed de gevoelens en emoties van de mensen in mijn omgeving aan.

Ik heb mij als kind daar ook vaak verward over gevoeld en ook in mijn volwassen leven, omdat ik deze gevoelens en emoties niet wist te onderscheiden met die van mij. Het is dan ook meer dan eens voor gekomen dat ik keuzes en beslissingen in mijn leven heb genomen die niet zozeer gebaseerd waren op mijn gevoels- en belevingswereld maar op die van een ander. Ik kwam op een gegeven moment op een punt in mijn leven dat ik tot op mijn enkels afknapte en in een burn out belandde. En hoe vreselijk ik het op dat moment heb ervaren, zo kan ik het nu zien als een heel groot cadeau. Deze periode 'dwong' mij als het ware om aan de slag te gaan met mezelf. Wie ben ik? Wat wil ik? Op welke manier wil ik mijn leven invulling geven? Waar word ik gelukkig van? Door de burn out is mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt en het duurde niet lang voordat de opleiding tot medium mijn pad kruiste.

 

Doodeng vond ik het, die eerste lesdag! Tijdens de burn out periode had ik een aantal spirituele ervaringen gehad die voor mij heel heftig waren geweest, zoals uittredingen en energieën die ik in mijn huis en om mij heen voelde en zag. Ik begreep er niets van en dat maakte mij angstig. En ondanks dat ik het ontzettend eng vond, meldde ik mij aan voor de opleiding. Want er was een stemmetje in mij die zei: 'Wat wil je; bang blijven of het leren te begrijpen?' Ik koos voor het laatste....

Inmiddels ben ik sinds 2016 werkzaam in mijn praktijk als spiritueel verbinder. Ik wist na het voltooien van de opleiding tot medium, dat ik mijn spirituele capaciteit niet alleen voor mezelf mocht inzetten maar ook voor anderen. Een eigen praktijk starten was voor mij daarin een logische stap.  

Sinds 2017 organiseer ik samen met mijn oud-collega Anouska tweemaal in het jaar een spirituele beurs, de Spirituele Belevingsdag.  Dit is een evenement waar bezoekers op een laagdrempelige en ontspannen manier kennis kunnen maken met diverse vormen van spiritualiteit. Er zijn die dag verschillende spirituele ondernemers aanwezig die een kort consult, behandeling of informatie geven. 

Naast mijn praktijk werk ik part time in de bediening in een theehuis.

Ik ben geboren en getogen in Almelo, maar in 2008 ben ik verhuisd naar Hengelo en daar woon ik sindsdien.

Ondanks (of misschien wel dankzij) dat ik in de stad woon, ben ik graag in de natuur. Ik houd ontzettend van de bossen en heidegebieden in de regio Twente en Salland. Je kunt me al wandelend tegenkomen of op mijn (race)fiets met mijn digitale camera of smartphone in de aanslag om het natuurschoon op bheeldt vast te leggen. Water heeft echter ook een enorme aantrekkingskracht op mij en als de omstandigheden het toelaten, rijd ik naar de kust voor een relaxte strandwandeling of om heerlijk uit te waaien.